kinerberoepen

Talenten

Voor jezelf opkomen, zorgen voor anderen, ijverig zijn, je aan afspraken houden, lef hebben, doorzetten, van aanpakken weten, oplossingen bedenken, informatie verzamelen, rekening houden met anderen of iets goed uit kunnen leggen zijn allemaal voorbeelden van talenten. En zo zijn er nog veel meer talenten te bedenken.


Ieder mens heeft talenten en iedereen kan een topper worden met zijn eigen talenten. Talenten worden zichtbaar in activiteiten die moeiteloos gaan en die energie en voldoening opleveren!
Kinderen zetten hun talenten in als het gaat om activiteiten waar ze erg naar uitkijken en verlangen om te doen. Ze genieten intens van deze momenten en halen de voldoening uit wat ze doen. Ze hoeven niet gestimuleerd of beloond te worden. Ze laten spontaan het beste van zichzelf zien, ze leren snel en veel bij in korte tijd. Hun concentratie is op dit soort momenten opvallend.

Dankzij talenten kan een kind succesvol gedrag ontwikkelen. Ieder kind heeft bijzondere talenten of gaven die door aanmoediging, een stimulerende omgeving en veel oefenen tot bloei komen. Vanuit elk talent vertrekt een verlangen om er iets mee te doen!

Talenten zetten je aan te dromen over hoe het zou zijn als je talenten ontplooit. Zoals de kleuter die droomt om politieman te worden, de chef-kok van zijn eerste Michelin-ster.

Dankzij een samenhangend beeld van de talenten en drijfveren, krijg jij als ouder samen met je kind geleidelijk aan inzicht in zijn of haar handleiding. Het geeft zicht op de manier waarop je kind het beste functioneert, in welke omgevingen hij goed gedijt en wat passende oplossingen zijn voor lastige situaties. Tegelijk is deze handleiding een gebruiksaanwijzing die kinderen kunnen gebruiken om uit te leggen wat ze fijn vinden en wat niet, wat ze graag doen en waar ze goed in zijn.
Het KidsCompas
geeft u inzicht in de handleiding van uw kind.

Stel ons uw vraag

Heeft u vragen over uw kind, onze activiteiten of organisatie? Of wilt u dat wij contact met u opnemen? Dan horen wij dit graag.

U kunt ons bereiken via 06 40110795 of via nelly@talentkids.nl

K.v.K. 20108217

BTWnr. NL 0018 4069 0B08

vul hier ons formulier in