onzekergroot

Onzekerheid

Het ene kind stapt vol vertrouwen op nieuwe situaties en mensen af en het andere kind is geneigd om "de kat uit de boom te kijken". Vanuit een gevoel van basisveiligheid stapt een kind de wereld in. De een doet dit voetje voor voetje en steeds om zich heen kijkend. De ander heeft zijn zevenmijlslaarzen aan en komt op alle plaatsen waar hij nieuwsgierig naar is.


Er ligt een hoge druk op kinderen. Onze cultuur is vooral gericht op tekorten; het opheffen van wat er niet goed gaat. Dit betekent voor onze kinderen dat ze nogal eens horen wat ze nog allemaal moeten doen of leren voordat het goed is.
Er zijn twee verschillende manieren waarop kinderen met aanwijzingen, feedback, kritiek of hoe je het dan ook wil noemen omgaan. Wil je hier meer over weten kijk dan bij het brein.


Een onzeker kind heeft weinig of geen zicht op zijn eigen talenten. Als je niet weet wat je talenten zijn kun je er niet trots op zijn. En kun je deze talenten niet inzetten om oplossingen te vinden of nieuwe (spannende) stappen te zetten. Onzekerheid belemmert de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en de autonomie. Maar nog veel belangrijker: kinderen voelen zich niet fijn, zijn ongelukkig als ze zich onzeker voelen.


Het KidsCompas
geeft inzicht in de talenten van je kind, zijn leerstijlen, drijfveren en geeft richting aan hoe je kind op een zo natuurlijk mogelijke manier zijn zelfvertrouwen en autonomie ontwikkelt en weer blij wordt.

Stel ons uw vraag

Heeft u vragen over uw kind, onze activiteiten of organisatie? Of wilt u dat wij contact met u opnemen? Dan horen wij dit graag.

U kunt ons bereiken via 06 40110795 of via nelly@talentkids.nl

K.v.K. 20108217

BTWnr. NL 0018 4069 0B08

vul hier ons formulier in