brein

Het Brein

De laatste jaren is informatie over de werking van het brein een hype geworden. Er wordt veel onderzoek gedaan naar hoe ons brein werkt en hoe het zich ontwikkelt. We komen steeds meer te weten; al is het nog steeds maar een tipje van de sluier.

Talentkids houdt ouders op de hoogte van de laatste ontwikkelingen m.b.t. breinonderzoek en breinontwikkeling. We vertalen de informatie naar heldere adviezen voor de praktijk van alle dag.

Dweck is een onderzoekster die puzzelende kinderen de keuze gaf tussen nog meer leuke en niet al te moeilijke puzzels doen of doorgaan met steeds moeilijkere puzzels. De reactie van de kinderen was in twee groepen te verdelen. De ene groep kinderen wil zich niet wagen aan de moeilijkere puzzels; ze hebben er weinig vertrouwen in dat ze deze moeilijkere puzzels op kunnen lossen. De andere groep kinderen wilde de moeilijkere puzzels proberen, ze willen graag leren en zijn niet bang voor mislukkingen.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de eerste groep kinderen alleen hoort dat ze iets fout gedaan of beantwoord hebben. De kinderen uit de laatste groep horen dit ook, maar blijven luisteren naar het waarom het fout is gegaan. Ze willen graag leren van de situatie. Ze zien het niet als een falen, maar als een leerervaring.

Dit is het verschil tussen een fixed en growmindset. Als ouder kun je je kind helpen een growmindset te ontwikkelen door de manier waarop je een compliment geeft. Benoem in je compliment de inzet, de strategie en het resultaat dat het kind behaald heeft in deze volgorde. Dit leert een kind dat ze zelf invloed hebben op het resultaat en dat je nieuwe dingen kan leren door te oefenen.

 

Stel ons uw vraag

Heeft u vragen over uw kind, onze activiteiten of organisatie? Of wilt u dat wij contact met u opnemen? Dan horen wij dit graag.

U kunt ons bereiken via 06 40110795 of via nelly@talentkids.nl

K.v.K. 20108217

BTWnr. NL 0018 4069 0B08

vul hier ons formulier in