pubermeisjes

Drijfveren

Ieder kind heeft zijn eigen innerlijke vuur, een onweerstaanbare drang om aan de slag te gaan. Deze drang vormt zijn intrinsieke motivatie. De motor om aan de slag te gaan zonder dat het kind van buitenaf gestimuleerd hoeft worden. Drijfveren vormen een filter tussen alles wat een kind kan en datgene waar hij daadwerkelijk zijn energie voor in wil zetten.

Vanuit elk talent vertrekt een verlangen. Wanneer dit verlangen werkelijkheid wordt levert dit een gevoel van voldoening op. Een kind dat graag piano speelt, zal er misschien naar verlangen ooit te kunnen optreden op het schoolfeest. Daarvoor zal het de energie vinden om veel te oefenen en uit elk nieuw liedje dat hij onder de knie krijgt voldoening te halen.

Dit verlangen of droombeeld wekt een positieve spanning op. Hieruit wordt de veerkracht en energie gehaald om je ook te ontwikkelen in domeinen waar je geen talent voor hebt.
Zo ontstaat de innerlijke motivatie die het enthousiasme en de gedrevenheid stuurt waarmee de eigen doelen nagestreefd worden en taken verricht.


Het is de uitdaging voor ons als volwassen om in plaats van het toedienen van externe prikkels, talenten en passies bij kinderen te ontdekken en te stimuleren. Dit vraag van ons dat we in plaats van te commanderen en controleren, gaan luisteren, inspireren en stimuleren.

Een ander middel dat hierbij kan helpen is het KidsCompas.

Stel ons uw vraag

Heeft u vragen over uw kind, onze activiteiten of organisatie? Of wilt u dat wij contact met u opnemen? Dan horen wij dit graag.

U kunt ons bereiken via 06 40110795 of via nelly@talentkids.nl

K.v.K. 20108217

BTWnr. NL 0018 4069 0B08

vul hier ons formulier in