voorzeggen

De methode Talentkids

Naast het KidsCompas hebben we unieke manieren ontwikkeld om kinderen optimaal in hun kracht te krijgen en te houden. Dit kan zowel in de vorm van (individuele begeleiding) als in de vorm van trainingen.

Talentkids Begeleiding
Dit zijn specifiek op het kind afgestemde sessies waarbinnen het kind zich aan de ene kant de vaardigheden en gedachten eigen kan maken die hem helpen om succesvoller en gelukkiger te worden. Aan de andere kant zijn ze gericht op het verwerken van emoties en het optimaliseren van de belevingswereld van het kind.

Talentkids Trainingen
Dit zijn afgebakende en doelgerichte trajecten die zowel op individuele basis als in een groep gevolgd kunnen worden. Alle trajecten zijn gericht op het ontwikkelen van talenten en het aanleren van vaardigheden die de ontplooiing van deze talenten ondersteunt.
U kunt hierbij denken aan een training gericht op:
- het ontwikkelen van een groei mindset
- hoe ouders talentvol kunnen opvoeden / het beste in hun kind naar boven kunnen halen
- negatieve emoties zoals onzekerheid en angst verminderen door het inzetten van talenten
- op je eigen manier leren leren

Onderbouwing
Onze manier van kijken is mede ontwikkeld in Amerika en wordt positieve psychologie genoemd. Martin Seligman (de grondlegger) stelde vast dat de psychologie veel te eenzijdig gericht was op het onderzoeken van problemen en psychische stoornissen. De positieve psychologie bestudeert fenomenen zoals; geluk, talent, positieve emoties, optimisme en veerkracht. Hierbij wordt de wetenschappelijke lat heel hoog gelegd en in vele gevallen gekoppeld aan breinonderzoek.

De Methode Talentkids sluit daarnaast aan bij het werk van onder andere Vygotsky, Dweck, Galinsky, Dewulf, Hooper, Lawrence en Nohria. Talentvol ontwikkelen, natuurlijk leren, drijfveren, leerstijlen en de ontwikkeling van het brein zijn belangrijke thema's voor ons.

Stel ons uw vraag

Heeft u vragen over uw kind, onze activiteiten of organisatie? Of wilt u dat wij contact met u opnemen? Dan horen wij dit graag.

U kunt ons bereiken via 06 40110795 of via nelly@talentkids.nl

K.v.K. 20108217

BTWnr. NL 0018 4069 0B08

vul hier ons formulier in